Onderaan deze lijst kan je nog enkele restaurants vinden die ons heel goed lijken,

maar die we zelf nog niet geprobeerd hebben.  Dus die staan op ons verlanglijstje...​​​​​​​

Altea

Restaurante Oustau

Altea, Restaurante Oustau.

Oustau

Als u voor de kerk staat, boven in het oude Altea, ligt dit restaurant in de straat aan uw rechterkant. Gezellig interieur, zeer lekker eten, zeer mooie locatie en toffe (meertalige) bediening. Vraag bij de reservatie een plaats op het terras. Gemiddelde tot duurdere prijsklasse. Toch zeker eens doen! Open: alle dagen in juli en augustus, van 19:00 tot 24:00. Andere maanden van dinsdag tot zondag, gesloten op maandag. Zeker reserveren!

Calle Mayor, 5.   Tel. +34.96.584.20.78     

http://oustau.es/el-restaurante/  Tripadvisor en Facebook

Het is wel al lang geleden dat we hier waren, dus zijn we niet meer zeker of het nog altijd even goed is.​​​​​​​

Restaurante Sabor

Altea, Restaurante Sabor

Sabor

Recht over de jachthaven van Altea vindt u dit Belgisch restaurant waar u zeker eens naartoe moet gaan. Het is er altijd volzet, dus reserveren noodzakelijk.

U kan hier 's middags een zeer lekker dagmenu eten voor 18 €. Dit menu wordt elke week op dinsdag vernieuwd. Ook de kaart ziet er steeds veelbelovend uit. Je kan ze op voorhand reeds raadplegen op:http://restaurantesabor.com

In de keuken en de zaal werkt een jonge en vriendelijke ploeg, die er alles zullen aan doen om u tevreden te stellen.  Zij sluiten op maandag en ganse maand augustus, ook enkele weken in januari.  In juli enkel open vanaf 18:00 tot 23:00. Kijk op hun website onder "contact" voor de openingsdagen, dan bent u gerust.  Avenida del Puerto 22 - Altea tel: 96 584 32 74

Restaurante Paladar

Altea, Restaurante Paladar

Paladar

Wij waren hier op een zonnige zondag in mei. Aangenaam terrasje met zicht op het nieuwe keienstrand van Altea. We namen verschillende tapas, zeer lekker en origineel. Vraag aan de sympathieke kok wat hij aanbeveelt, dan zit je zeker niet verkeerd! De porties zijn groot genoeg om 1 "ración" te nemen voor 4 personen, je kan altijd bijbestellen indien je nog honger hebt. Dat is het leuke aan "tapas" eten. Echt een aanrader, hoewel de prijzen wel wat duurder zijn! Binnen hebben zij ook enkele gezellige tafels indien het slecht weer moest zijn :-)

Parkeer op de parking aan het water en wandel dan helemaal terug richting Calpe over de wandeldijk. Adres: Paseo del Mediterraneo, 3 - Altea   +34 966 88 03 49 

Open maandag tot zaterdag 10:00 tot 23:00. Zondag van 18:00 tot 23:00. Dit zijn wel de huidige zomeruren, kijk op hun website http://paladar.es/

Op Facebook vindt je ook meer over hun openingsuren en verlofperiodes.

Xef Pirata
Op aanraden van onze dochter zijn we hier op een zondagmiddag komen eten met vrienden, na reservatie, wat zeker nodig is. De bar, ook restaurant, is heel klein, maar toch passen er, alleen boven al, zeker 30 gasten in. Je zit dicht bij elkaar, en het is daardoor ook een beetje Spaans luidruchtig. Maar het eten en de bediening is zo top, dat je er zeker eens naartoe moet gaan. Wij hadden het tapamenu voor 27 € met 9 kleine gangen, van het begin tot het dessert zeer lekker en origineel. Ook een zeer toffe en jonge bediening! Met een lekker wijntje kan je dag niet meer stuk!
Op Facebook beschrijven ze hun bar: Gastrobar restaurant gecamoufleerd in de oude stad van Altea. Typische, originele en handtekening tapas, hamburgers en coctails. Een explosie voor de zintuigen in een familiale en informele sfeer.

Xef Pirata

Kijk ook op Tripadvisor.

Adres: Calle Angel 22, 03590 Altea

Tel. voor reservatie: +34 966 88 58 55 , maar u kan ook online reserveren op hun Tripadvisor pagina, zeer handig.

Openingsuren: zaterdag en zondag: 13:30-15:30 en 17:15-23:30. De andere dagen van 18:30-23:30.​​​​​​​

Benissa

Restaurante Casa Del Maco

Benissa, Casa del Maco. Hotel en Restaurant

Restaurante Casa del Maco  ****

Zeer fijn restaurant in een prachtig kader!
Niet alleen is het kader hier prachtig, de Belgische Barbara heeft een zeer goede kok, de bediening en de verzorging is prima, de prijzen zijn ook zeer redelijk voor een dergelijke keuken! Echt de moeite waard. Gemakkelijk te vinden op de N 332, komende van Calpe in de richting van Benissa, aan de 2de grote rotonde neem je de 2de afslag en dan onmiddellijk terug rechts. 
Kom je van Benissa: ongeveer 6 km buiten Benissa aan de eerste grote rotonde, 2 x rechts aanhouden . Op Google maps is het vandaag (3-6-2018) nog niet aangepast. Volg verder de zwarte wegwijzers.
Casa del Maco

Casa Del Maco

Zeker reserveren! Gesloten op dinsdag. Een gastronomisch LUNCHMENU voor slechts € 25 op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag (behalve van 1 juli t.e.m. 31 augustus).
Hun grotere (keuze)menu voor 's middags of 's avonds betaal je 45 €.
Voor de andere openingsuren, best even kijken op hun website, tabblad "restaurant" Tel: 965.73.28.42  of gsm: 699.069.926.  www.casadelmaco.com
Zij hebben ook een uitgebreide wegwijzer staan op hun site, echter voorlopig nog niet aangepast.

Bar Palleter Benissa

Bar Palleter

Op de hoek van de "Plaza" in Benissa is deze bar sinds deze zomer over genomen door de vorige eigenaars van "La Fonda". Wij zijn er toevallig iets gaan eten met zijn vieren, en het was allemaal héél lekker. 

Het is een bar, maar het eten is de stijl "compartir tapas" die nu erg in de mode is.

Het is er meestal druk (ook veel lawaai), maar zeker het proberen waard.

 Kijk op hun Facebook voor openingsuren en evenementen! Vandaag staat er b.v.b. een uitzending van een belangrijke voetbalmatch op het menu, rustig zal het er dus niet zijn :-))

Normaal zijn ze alle dagen open, maar gesloten op woensdag.

Calle Nou, 1 Benissa Tel. 966 39 45 02Cuina de Dos in Benissa

Cuina De Dos

In het pand waar daarvoor enkele jaren het restaurant Menjars i Vins was, is nu tot onze grote blijdschap een nieuw restaurant gekomen. 

Omdat de eigenaar daarvoor een goed restaurant had in Teulada, was dit restaurantje in Benissa van begin af aan een succes. Ze hebben een kleine kaart, maar vraag ook naar de suggesties, "las sugerencias". Heerlijk eten, zeer vriendelijke bediening door lieftallige dames, zoals Anna en Lourdes. Naar ik las hebben ze nu ook een degustatiemenu. Kijk op hun Facebook voor meer inlichtingen.

Wel reserveren, zeker s'middags, maar ook voor s'avonds is dat geen overbodige luxe. Voor de ligging, midden in het dorp van Benissa, kijk je best even op Tripadvisor of Facebook.

Calle San Nicolás, 6 (Carrer Sant Nicolau, 6) 03720, Benissa, Spanje   +34 965 73 07 89. 

Hun openingsuren: 13:00 - 16:00, 19:30 - 0:00

Gesloten: zondagavond, ganse maandag en dinsdagavond.

Restaurante Giró

Het moderne interieur van Giró

Giró

Op de grote baan die door Benissa loopt, achter de hoek van het parkje La Glorieta, is al enkele jaren een restaurant open waar goede commentaren over kwamen. Maar om de één of ander reden waren we er nog niet geweest, misschien omdat het geen terras heeft. Het is daarom vooral leuk om er ’s avonds te gaan of in de winter uiteraard ook ’s middags.

Hun menu met verschillende kleine gerechten “para compartir” , daarna een hoofdgerecht naar keuze en een dessert, is héél lekker en schappelijk van prijs en hun heerlijke plaatselijke wijnen ook! Ga er wel heen met een grote honger!

’s Middags kan je er een dagmenu krijgen aan 12 € die ook lekker is als ik de commentaren op Tripadvisor lees. Kijk ook op hun Facebook voor de openingsdagen/uren.

Heel vriendelijk personeel, zeker voor herhaling vatbaar.

Avenida Pais Valencia 100, 03720, Benissa +34 965 73 00 48​​​​​​​

La Raspa Bar in Benissa

La Raspa Bar

Op de Plaza over de parking en de kathedraal gelegen.
Bar met tapas en lekkere coctails.
Alle dagen open vanaf 9:00 doorlopend tot 23:45 Wel op zondag gesloten. We waren hier al voor een drankje met tapas, maar binnenkort gaan we zeker nog eens terug voor meer. 
Zij omschrijven hun zaak op Facebook als volgt:
Een gezellige en vertrouwde bar waar u kunt genieten van onze zelfgemaakte tapas, verse vis en zeevruchten van de dag. Zeer goede sfeer en een aantal uitgewerkte premium gin's.

Mandala beach bar

Benissa, Mandala Beach bar

Mandala Beach Bar


Aan het strandje van La Fustera, in de gelijknamige baai vonden we dit nieuwe restaurant/strandbar. Dit kleine strand ligt nog op het grondgebied Benissa, maar niet ver meer af van Calpe, op de baan langs de kust. De wandelweg van Calpe naar Moraira komt hier voorbij. Prachtig gelegen en voor de wandelaars, zeker doen. Zij hebben coctails, tapas en enkele kleine gerechten. 

Echt vriendelijk zijn ze hier niet! Zeker als het open terras vol zit. Wil je daar een tafel reserveren, zal je dat toch wat op voorhand moeten doen. 

Alle dagen open van 11u tot 18:30 u. In de zomer zijn ze open tot 22:30, kijk op hun Facebook. Tel: +34 965 74 78 47

http://mandalabeachbar.com/    Tripadvisor    Facebook

Baladrar Beach Bar

Baladrar Beach Bar

Ook op het grondgebied van Benissa, maar een beetje meer richting Moraira ligt dit gezellige no-nonsens restaurantje en bar. We zijn hier al enkele malen iets komen drinken, ook voor de mooie ligging. Van het restaurant weten we dus eigenlijk niets, maar het krijgt toch veel goede commentaren. 

Van juni tot sepember zijn ze alle dagen open van 9 u tot 12 u 's nachts. Buiten de zondag hebben ze alle dagen wel één of ander optreden. Kijk voor de ligging en hun evenementen (Eventos) zeker op hun Facebook. En op Tripadvisor...

Sinds augustus 2019 is dit restaurant gesloten of veranderd van eigenaar!! Dus kloppen de bovenstaande gegevens niet meer.


Gata de Gorgos


Arrels Racó

Arrels Racó Gastronómic

Arrels Racó Gastronómic

Voor onze 52ste huwelijksverjaardag had ik hier gereserveerd voor ons tweetjes na de commentaren gelezen te hebben op Tripadvisor. Wat een heerlijke verrassing! Het dagmenu van 12 € is 's avonds niet beschikbaar, spijtig, dat had ik eigenlijk wel gehoopt. Maar dan kregen we hulp van de ober om toch enkele dingen te kiezen van de kaart. Allemaal heerlijke gerechtjes, van het begin tot aan het dessert. En héél origineel gepresenteerd!  Ook de bediening is top!
Hier is geen terras maar wel een patio die kan overdekt worden om te beschutten tegen zon en eventueel regen. Hopelijk kunnen we hier nog eens komen met vrienden!
Arrels Racó

Arrels Racó Gastronómic

Buiten het dagmenu valt het wel in een duurdere prijsklasse, maar elk gerecht is héél speciaal en zeker zijn prijs waard!

Kijk voor het adres en de openingsuren/dagen op hun Facebook 
En op Tripadvisor  kan je reserveren met “The Fork” , heel handig.
Placa d' Espanya 28, 03740 Gata de Gorgos    +34 965 75 73 09

Nu ook in Dénia!! 
Patricio Ferrandiz 50 -  03700 Dénia
Hun website voor de 2 restaurants: https://www.arrelsraco.com/

Xaló (Jalón)

Riu Rau

Xaló: Restaurante Riu Rau

Riu Rau

Als u op de baan Benissa-Calpe rijdt, dat is de N 332, hebt u even buiten Benissa een afslag naar rechts voor Xaló, Alcalalí enz. U rijdt door het dorp van Xaló, tot aan de bodega’s, naast de parking en het toerismebureau,  aan uw rechterkant moet u over een verharde bedding in de rivier rijden. Indien u de "rastro" (brocantemarkt) kent die er 's zaterdags gehouden wordt, bent u op 100 m van het restaurant. Verzorgde regionale Spaanse keuken met wijn van Xaló, niet al te duur, en met een groot zomerterras, rustig gelegen. Zeker eens proberen, het is echt de (kleine) moeite waard! Adres: Camí Riu Rau, 3, 03727 Xaló

Tel. 96.648.05.06     http://www.riurau.es      FacebookBistro Selene in Xaló

Bistro Selene

Juist voor de rotonde als u Xaló  binnen rijdt, een opvallend rood geschilderd restaurant. Belgen hebben deze zaak overgenomen en de naam veranderd in Bistro Selene.

Een menu voor 15,9 €, ook s ’avonds! Lekker en zeer mooi gepresenteerd. Wij waren hier op een winteravond, dus moesten we binnen zitten, maar ze hebben ook een mooi overdekt terras voor s’ zomers. Vermits het niet zo groot is, misschien toch maar beter reserveren. Open van 13:00 - 15:30, 19:00 - 22:00. Zondag avond en ganse maandag gesloten. Partida Cutes, 17, 03727 Jalón

Tel: +34 602 60 07 51  Kijk zeker op hun Facebook pagina.


Del Hierro Jalon

Restaurante Del Hierro Xaló

Del Hierro

In het centrum van Jalon vonden we een klein restaurantje dat buiten de kaart ook een mooi keuzemenu heeft voor 16 €. Voor de liefhebbers van Steak Tartaar, die hebben ze hier ook en volgens Wim en ook andere vrienden is die héél goed. Ze serveren hem echter wel met alleen frieten, dus proberen we volgende keer er een slaatje bij te vragen. 

Neem je als dessert de Crèpes Suzettes, dan komen ze die aan tafel maken. 

Eén van de 2 eigenaars doet de zaal, hij is wat verlegen, maar doet toch erg zijn best en is uiterst vriendelijk. De andere van het stel staat in de keuken. Wij hebben de gewoonte om altijd te reserveren, dat kan je op +34 692 73 80 16

Calle Mayor, 11  Jalon/Xaló

Voor de ligging en meer foto's kan je kijken op Tripadvisor.​​​​​​​

Casa Susi 
Op aanraden van de buurvrouw zijn we dit adresje, midden in een wijngaard, gaan proberen. En ze had gelijk. Voor het menu van 19 € krijg je eerst enkele tapas, dan een voorgerecht naar keuze en dan het hoofdgerecht waar je kan kiezen tussen verschillende tajines of een ander gerecht. De tajines moet je wel op voorhand bestellen! Dan nog een dessert. Ook de wijn is inbegrepen. We kozen voor de wijn van Xaló die in de prijs van het menu zit en die was echt lekker! Wat een verschil tegen de wijn die Xaló vroeger produceerde! Er staan nu jonge mensen aan het bewind van de wijnmakerij en die weten waar ze mee bezig zijn. De bediening door Susi en haar medewerker is fantastisch. Ook nog een dikke proficiat voor de man van Susi die in de keuken staat.
Hier komen we zeker terug met vrienden, of onder ons tweetjes. Voor hun adres, ligging enz. kijk op Tripadvisor.

Vergeet niet te reserveren en eventueel de tajines te bestellen. Gesloten op maandag en woensdag, ook gans augustus en december gesloten. Andere dagen open van 13:00 tot 16:00.
Tel: +34 609 725 356
image-158592-20170525_130359.w640.jpg
Wim in Casa Susi
image-158593-45c6abec690b4767a96da5791b8fbf16.w640.jpg
Casa Susi

Castell de Castells

Castell d'Inés ****


We waren hier met vrienden op een middag, midden in de week. Waarschijnlijk was dat de reden dat er geen andere gasten waren, maar dat stoorde ons helemaal niet, zo groot is het restaurant niet.

Ondanks dat we zeer kritisch zijn geworden wat betreft restaurants, is dit veruit het beste restaurantje in deze streek!! Zeker een Michelinster waard, alhoewel ik denk dat ze die niet ambiëren, want zij komen uit het drukke Valencia om hier rustiger te werken, zonder stress...

Zeker steeds reserveren omdat zij hun aankopen afstemmen op het aantal personen die ze verwachten. 

Hun vaste menu (geen keuzemenu) van 25 €, heeft 5 à 6 gangen, "para compartir", om te delen. Die wordt om de 2 weken veranderd, maar als je vlugger terug wil gaan kan je dat altijd zeggen, dan maakt hij wel iets anders. Vanwege de vaste menu kan je dus niet kiezen, maar alles is zó lekker dat het ook niet nodig is. Bij de reservatie vragen ze of iemand van het gezelschap één of andere voedselallergie heeft, dan houden ze daar rekening mee.

Kortweg: super, super, super!

Het enige minpuntje is dat het wel ver rijden is, maar zeker de moeite waard qua landschap. En parkeren is ook niet zo simpel in het oude dorpje. Ik zou zeggen: zet de dames af voor de deur en zoek dan een plekje :-) , maar met een beetje geluk heb je tijdens de week wel een plaatsje op het pleintje voor de kerk, naast het restaurant.​​​​​​​

​Adres: Calle Mayor 6 - 03793 Castell de Castells
Tel: +34 670 05 98 11 
In principe alle dagen open, 's middags en 's avonds en enkel na reservatie.
Facebook en TripAdvisor
image-163215-castell_dines_gemengde_sla.w640.jpg
Castell d'Inés
image-163214-Castell_d_Ines.w640.jpg
Castell d'Inés

Tarbena

Can Pinet

Tarbena, Restaurante Can Pinet

Can Pinet

Wil je echt typisch Spaans van de streek eten, rijdt dan op een middag eens naar Tárbena, hoog boven in de bergen. Wegwijzer vanuit Xaló: richting Alcalali rijden, dan Parcent en dan naar Tárbena. Als u boven aan het dorp bent, onmiddellijk rechts afslaan, daar is een parking. Ga dan te voet rechts van de parking en neem het meest rechtse straatje, zo’n 40 m. op uw linkerkant. Zéér vriendelijke bediening door de bazin, haar man kan je bezig zien in de open keuken. Vraag een tafeltje boven aan de keuken en de open haard in de winter. Voor de zomergasten met kinderen: er is een klein terras op de stoep, en in het rustige dorpje kan nog wel buiten gespeeld worden. 

Hun weekmenu: 13 €, in het weekend: 18 €. Gesloten op maandag.  Tel. 96 588 40 86 

Adres: Avinguda Constitució, 11, 03518 Tàrbena.  Bezoek zeker hun Facebook.

Casa Pinet, het beroemde restaurant van zijn vader in het dorp naast de kerk is er niet meer, die zit nu in Alcalali.

Onderweg kom je langs de Col De Rates met gelijknamig restaurant waar je eerst nog wat kan drinken met het prachtig panorama er gratis bij.​​​​​​​

Calpe

Puerto Blanco

Calpe, Restaurante Puerto Blanco

Puerto Blanco
Dit is één van de betere restaurants in Calpe gelegen naast de kleine haven bij La Canuta. Neem richting Calpe Sur als je van Benissa komt is dat de 2de ingang voor Calpe. en aan het eerste rondpunt gaat u naar rechts, dan terug de eerste rechts, dan de eerste links en volg de weg naar beneden voor 1 km tot de scherpe bocht bij de haven. Kom je van Moraira moet je helemaal de baan volgen door Calpe tot  u bijna aan de N332 bent, daar neem je dan de laatste afslag aan het ronde punt. Eigenlijk altijd de wegwijzers volgen naar het haventje “Puerto Blanco”.Het is wel even zoeken, maar de moeite waard. Duurdere prijsklasse. Maandag gesloten.
Reserveren! Tel. 96.583.09.77 en   639.686.439 
​​​​​​​Het is wel al enkele jaren geleden dat we hier waren.   
Adres: Urb La Canuta Baja, 35b  Calpe         Hun website: http://puertoblanco.eu/main/nl/startpagina/

Restaurante Real Club Nautico Calpe

Restaurant Real Club Nautico Calpe

We ontdekten in februari 2015 dat dit restaurant terug zeer goed is. Nu waren we er met vrienden op een zonnige avond in oktober. Eerst hebben we enkele aperitiefjes gedronken op het prachtige terras met zicht op de jachten. Omdat het wat frisser werd zijn we daarna binnen gaan zitten voor het diner met een keuzemenu van 25 €, zonder drank. Alle 6 waren we zeer tevreden met het eten en de zeer toffe bediening! Zeebaars in zoutkorst, gefileerd aan tafel en entrecôte die zéér lekker was en perfect gebakken zoals we vroegen! Het was lang geleden dat ik nog zo'n perfect stuk vlees had gegeten. Alles vergezeld met heerlijke gebakken blokjes patat en een beetje gegrilde groenten.
Kijk op de dessertkaart ook naar de achterkant: heerlijke zelfgemaakte appelstrüdel b.v.b!!
Gelegen aan de voet van de Peñon de Ifach, met zicht op de mooie jachten en de haven.
Avda. Puerto Pesquero | 03710 Calpe-Alicante, 03710 Calpe +34 965 87 48 60
Kijk op Tripadvisor
Casa Mola Mola

Calpe, Restaurante Casa Mola Mola

Casa Mola Mola
Een aanrader van onze dochter. We zijn er ondertussen ook zelf geweest. Hun menu kostte 21 € of 24 € (2014) wijn inbegrepen. Het was heel lekker, maar misschien toch wat duur in vergelijking met andere gelijkaardige restaurants. Kijk eens op Facebook en Tripadvisor
Aziatisch getinte keuken.

Ondertussen zijn de meningen wel verdeeld, dus als je er gaat eten, mag je me zeker mailen met uw bevindingen!

In de oude stad, Calle Paternina, 6 Calpe -
Tel: +34/ 628 05 71 38 Open vanaf 19:00u. Zondag gesloten. Juli en augustus alle dagen open.


Restaurant Kanaiia Centro

Calpe, Restaurante Kanaiia Centro

Kanaiia Centro

In het centrum van Calpe vonden we een nieuw restaurant op aanraden van vrienden die er op 1 week tijd 4 x maal geweest waren. S' middags hebben ze een menu, wat gemakkelijker is om te kiezen. S' avonds kies je dan weer van de kaart tussen allemaal zéér lekkere en origineel bereide schotels. Ben je niet zo'n grote eter neem je misschien beter enkele gerechten om te delen. Het systeem is even wennen en proeven, maar je zal hier zeker terug komen om de rest van de kaart te proberen. Ook zeer lekkere en betaalbare wijnen. De bediening is fantastich. Doen dus!!!

Open van maandag tot zaterdag van 13:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00. Check op Facebook hun openingstijden/dagen.  Zondag gesloten, zeker in de winter.     

Adres: C/ Blasco Ibañez 24 - 03710 Calpe  -  Tel. 96 693 36 12

Website       Facebook​​​​​​​

El Mirador de Calpe

El Mirador de Calpe
​​​​​​​
Nieuwe uitbaters voor dit vroegere dure restaurant, met een nieuwe stijl en en het trendy concept van tapas om te delen. We waren hier op een zondag avond in januari (ja, ze zijn open op zondag). Dan is er niet zoveel beweging in Calpe. Het tapas restaurant wordt uitgebaat door 2 jonge vrouwen die echt super goed zijn en een goede uitleg geven over hun kaart en menu van tapas.
We namen de menu van 17 € (zonder drank) met 6 tapas + een lekker dessert, allemaal heel fijn en bereidt volgens de nieuwe tendens. Met een lekker wijntje en watertje bij was dit zeker een geslaagde avond, te herdoen met vrienden.
Het is gelegen op de 1 ste verdieping op een hoek, met mooi zicht op het pleintje, aan de winkelstraat van Calpe. Het interieur leek ons wat simpel, maar dat is misschien de bedoeling. 
Avenida Ifach 26, Calpe. Dat is gelegen boven aan de Gabriël Miró waar de straatnaam veranderd.
Tel: +34 670 08 28 06. Reserveer best met WhatsApp op dit nummer.  Kijk ook op hun Facebook voor openingsdagen/uren.
Momenteel zijn ze open Do-Zo van 13:30 tot 16:00 en 19:00 tot 23:00

Dénia

Els Toamassets

Denia, Restaurante Els Tomassets

Els Tomassets
In Els Tomassets eet je vooral een zeer origineel tapasmenu, met grote keuze uit vooral vis en zeevruchten, die een specialiteit zijn in Denia. Zeer plaatselijke keuken, zeer origineel en zeer lekker allemaal!
Gelegen in een autovrije straat midden in het centrum. We waren hier al enkele keren in de winter, ook eens met vrienden in juni, maar het is wel al enkele jaren geleden.
Calle Loreto, 35, in het oude gedeelte van Denia. Kijk op Facebook voor de ligging en meer.
Calle Loreto, 35, Denia                                       
Tel: +34 966 43 25 60

Txoco Bar

Denia, Txoco Bar

Txoko Bar
Ben je wat te vroeg aangekomen in Denia, drink dan eerst nog een aperitiefje in de Txoko Bar, naast Els Tomassets. Wel maar eentje hé, want bij elke consummatie krijg je een overheerlijke tapa. Je zou hier best kunnen overleven, enkel op enige glazen, je krijgt er steeds originele en lekkere tapas bij. Hier komen we zeker terug om meer te proeven. Sinds kort is er een nieuwe eigenaar, nog beter dan vroeger!
TripAdvisor
Facebook

La Seu

Denia, Restaurante La Seu

Restaurant La Seu

In dezelfde straat, de Calle Loreto, 59. Moderne en open inrichting, met open keuken. Ook zeer lekker en zeker aan te bevelen! Een menu voor 18 €, zo speciaal, lekker, Spaans, ongelooflijk, enkele sterren waardig. We hopen eerlijk dat die sterren achterwege blijven, zo kunnen wij van hun superieure kookkunst genieten zonder ons blauw te betalen. Ook het menu voor het diner kost maar 22 € en daar heb je nog een aperitief inbegrepen. We hopen hier nog dikwijls terug te kunnen komen. Oh ja, ik vergeet ook nog te melden dat de bediening buitengewoon vriendelijk en efficiënt is, echt top!

Bezoek zeker ook hun website: laseu.es

Reserveer op:  966 424 478  Gesloten op zondag avond en de maandag.

Nog andere restaurants in Denia: http://restaurantesendenia.com/

Benidoleig

Gastrotaberna El Temple  

In het achterland van Denia, in Benidoleig, kwam ik dit kleine restaurantje tegen dat me ook wel L&L (leuk en Lekker) leek.
We zijn hier op een mooie middag in februari naar toe geweest op een doordeweekse dag. We waren er maar met ons 2-tjes en de dochter van de eigenaars die ook kwam lunchen, dus rust verzekerd.
Hier hebben ze ook die trendy en uiterst toffe formule van het "compartir" van tapas, het Spaanse "food sharing".
Hoewel het interieur een beetje oubollig en rommelig lijkt, is hetgeen je op het bord krijgt héél lekker. Zeker de omweg waard!
We hadden een tafeltje gekozen in de buurt van het mini keukentje, en ik kon de kok bezig zien met onze gerechtjes.
Probeer het ook eens en laat ons weten hoe jullie het vonden.​​​​​​​

image-268654-El_Temple2.jpg
De kok van El Temple

Morair​a


Meli Melo

Sinds februari 2019 zijn hier nieuwe franssprekende Belgische eigenaars, en aan de commentaren te lezen zit het hier ook weer steeds vol en is het er lekker.

Bekijk de commentaren op Tripadvisor en Facebook.

Hier moeten we toch nog eens naartoe gaan!


image-316853-MeliMelo3_(2)-8f14e.jpg
Meli Melo nieuw 2019 Moraira
image-316850-MeliMelo3_(1)-c9f0f.jpg
Meli Melo terras

Openingsdagen: Zondag en maandag gesloten.

di - za 12:00 - 15:00 en 19:00 - 22:00

Carretera Moraira Calpé, 302  Teulada
Bellen +34 965 74 40 93

Messenger: m.me/morairamelimelo

Meli-Melo

Moraira, Restaurante Maxim

Maxim

Op zoek naar een nieuw restaurant op Tripadvisor, kwam ik Maxim tegen in Moraira.

Met een bevriend koppel uit Moraira zijn we er gisteravond gaan eten. Zij waren er zelf ook nog niet geweest, maar vonden het een goed idee om het, samen met ons, eens te proberen. Wel, alle 4 waren we heel tevreden en verwonderd ook. Hun menu betaal je nu 24,95 €. Er is wel een halve fles lekkere wijn per persoon inbegrepen.  Van bij het aperitief tot en met het dessert was alles héél verzorgd en lekker.

Voor degenen die maar een hele kleine honger hebben: men kan er niet eten van de kaart, er is enkel een keuzemenu, maar met voldoende keuze, vind ik. De eigenaars zijn jonge mensen uit het Brusselse.

Echt, dit is een SUPER adresje en we raden het iedereen aan! Alhoewel, de 2de keer dat we met 8 personen gingen was het minder verzorgd, spijtig.

Enkel open vanaf 18:30u. Kijk op Facebook voor hun gegevens en ligging. En op Tripadvisor voor meer foto's.

​Reserveren op +34 965 74 81 93​​​​​​​

Restaurant El Chamizo in Moraira

El Chamizo

Niet ver van Moraira, richting Calpe, vindt je een klein restaurant waar je bijna met “de voeten in het water” zit. Prachtig gelegen in een baai. Van Moraira komende is het aan Km. 1,3 aan je linkerkant. Je vindt er een grote parking naast, dus gemakkelijk.

We waren hier enkele malen met een 8-tal vrienden in februari, daarom zaten we binnen. Maar door de grote glaswand heb je toch het prachtige zicht op de zee en de rotsen. Zij hebben ook een mooi nieuw terras.

We hadden hier in juni 2017 wel een héél slechte ervaring! Doordat ze de terrassen drastisch vergroot hebben, is het nu een gaarkeuken geworden! Wil je snel bediend worden en vindt je alles goed, "als het maar eten is", dan ben je zeker hier op het goede adres. Voor een gezellig en lekker etentje ga je beter ergens anders, zeker in de zomer. Spijtig, want de locatie is prachtig. Maar dat is voor ons zeker niet het belangrijkste.

Hun tel. +34 96 574 30 90 ​​​​​​​

Restaurant Casa Toni in Moraira

Casa Toni

Waar vroeger het restaurant Villa Da Vinci was, begon nu Toni zijn restaurant Casa Toni. Hij zat vroeger in een vrij donker restaurant, El Caserio, daar hadden we ook al enkele keren lekker gegeten.

Maar deze ligging is een hele verbetering. Ongeveer aan Km. 2,7 als je van Moraira komt, aan je linkerkant met een grote parking voor de deur. Kijk eens op Facebook , daar vindt je meer foto’s en uitleg. Zij hebben een keuze menu van 21 € (middag menu, alles in) en 26 € (avond menu, zonder drank), zeker hun prijs waard. Volgens velen één van de beste restaurants in Moraira, hoewel Toni wel wat druk doet, Louis de Funés-stijl.

Tel: 965 745 411 Het adres: Calle Cabo San Antonio, 2,  Moraira 03724. Zondag gesloten. Web: http://www.casatonimoraira.es/

Vista ifach

Restaurante Vista Ifach in Moraira

Vista Ifach

Over de visafslag van Moraira, op de hoek met mooi zicht op zee. Naast Lloc del Poble, dat van dezelfde eigenaars was, maar nu gesloten is.

Het pand werd totaal gerenoveerd. We waren er op een middag om uitgebreid tapas te eten, en het was zeer geslaagd!

Telefonisch reserveren zou ik voortaan zeker doen, of anders vroeg gaan. Hun Tripadvisor , hun Facebook pagina klopt niet meer!

Castillo 11, Moraira, Spanje  +34 966 49 24 94

Bar La Cabana in Moraira

Bar La Cabana   


Zoek je een leuke bar met zicht op zee, voor een coctail of iets te eten, dan lijkt deze zaak heel geschikt. De eigenaars zijn Belgen, dus geen probleem om je verstaanbaar te maken. We waren hier al wel om een pintje te pakken, maar we komen zeker terug voor iets meer!

Hun Facebook en op Tripadvisor.En hieronder staat ons verlanglijstje van de restaurants

die we nog héél graag zouden willen ontdekken!

Samaruc   Denia

Iets duurder, 45 € voor hun menu met verschillende kleine gerechtjes. Drank niet inbegrepen.

Het is gelegen op de baan van Javea naar Denia, reeds op grondgebied Denia.

Kijk op hun Facebook voor ligging, telefoon ... Er zijn ook regelmatig evenementen, zoals optredens, life muziek enz. Hun website is enkel in het Spaans.

Je kan hier ook gemakkelijk reserveren op de site van Tripadvisor!

Doen! En laat weten hoe het was, wij gaan in oktober ook!

Aticcook Bruno Ruiz    Denia


Op het dak van een meubelzaak, en met mooi panoramisch zicht, ligt dit restaurant, dat me er wel heel speciaal uitziet. Maar met een keuken die de nieuwe trend van de gerechten "para compartir", om te delen dus, alle eer aandoet. Het concept is het volgende: je reserveert eerst, dan wordt gezegd hoe laat je er moet zijn, want er wordt aan iedereen in het kleine restaurant (20 plaatsen), tegelijkertijd geserveerd! Te laat komen kan dus niet. 

Het menu kost 50 €, zonder de drank en wisselt 4 x per jaar. Ook kunnen er niet meer dan 6 personen aan 1 tafel omdat het ronde tafels zijn, dus geen lange tafels voor meer dan 6 personen!

En zoals je kan zien op de foto hiernaast, staat de keuken gewoon in het restaurant (links op de foto).

Hun Facebook , Website en Tripadvisor​​​​​​​

Komfort Restaurant
Komfort Restaurant    Calpe
Restaurante Beat
In het hotel The Cookbook hebben ze 2 restaurants: Komfort Restaurant en Restaurante BEAT. Dit laatste heeft nog maar pas een Michelinster.
Bij Komfort zijn de prijzen wat goedkoper ( maar toch nog wat hoger dan de doordeweekse bar/restaurant, maar het lijkt me wel het proberen waard.
Bij Beat eet je uiteraard verfijnder, misschien iets voor een speciale gelegenheid.
https://thecookbookhotel.com/restaurante-beat
Onder het tabblad "Gastro" vind je ook Komfort en uiteraard alle andere gegevens.