Wat te doen tijdens uw verblijf?Scroll naar onder voor een lijst met de wekelijkse markten en sportmogelijkheden.


Culturele en Toeristische tips voor de Costa Blanca

Deze door de zon verwende streek, die gelegen is in de beste continentale klimaatzone, is pas echt ontdekt de laatste 30 jaar.
Zo ontstonden bijna spontaan de mooie urbanisaties met villa’s omringd met prachtige tropische tuinen, nieuwe jachthavens, groene golfcourts en de zonovergoten stranden.

De voornaamste stranden zijn die van Jávea, Calpe en   Benidorm, maar er zijn nog onnoemelijk veel kleine baaien met keienstrandjes die echt wel het ontdekken waard zijn.
Langs deze kust vindt u vele jachthavens die toegankelijk zijn voor het publiek en enkele private clubs, met alle benodigdheden voor de watersportliefhebber. Andere sporten zoals golfen, paardrijden, bergsporten, tennis enz. zijn hier meer dan voldoende te beoefenen.

Er is nog 1 Safaripark, dat van Aitana, dat van Vergel is gesloten.
In Benidorm vindt u een attractiepark aan de uitgang van de autobaan, en in deze kosmopoliet vindt u natuurlijk ook alle mogelijke ontspanning, cabarets, discotheken, grote feestzalen en auditoriums zoals het Benidorm Palace, beroemd om zijn Festival du Chanson die jaarlijks plaats heeft.
In Villajoyosa hebt u een Casino en ook heeft daar steeds het middeleeuwsTornooi van de Conde de Alfaz plaats, wat nog steeds een grote toeristische attractie is.

Voor de plaatselijke feesten zoals de "Moros y Cristianos", (een min of meer historische reproductie van de oorlogen tussen de Arabieren en de Christenen) kan u best in de kantoren voor toerisme uw licht opsteken. Deze feesten zijn zeker de moeite waard!!

Aan de andere kant van de autobaan, in het binnenland, is alles rustiger, typisch en idyllisch. Men kan er wandelen in de bergen, begroeid met olijf- en citrusbomen, langs de wijngaarden die in september de heerlijke muskaatdruiven van de streek voortbrengen, en dan even rusten om van een eenvoudige maar lekkere maaltijd met streekwijn te genieten.
In de lente, en die begint al in Januari, kan men de ongelooflijke geur van de amandelbloesem opsnuiven in de vallei van Jalón. In Jalón vindt u trouwens ook enkele Bodega’s waar u de plaatselijke wijn kan proeven.

Wie geluk heeft, kan bij zijn wandelingen zeefossielen vinden op 500 m of meer boven de zeespiegel. Men voelt hier de adem van de geschiedenis, denkend aan de vele volkeren die dit land doorkruisten en er hun stempel achterlieten: Iberiërs, Pheniciërs, Romeinen, Goten en Arabieren. Hier begon het bronzen tijdperk, hier bouwden de Arabieren de velden in terrasvorm, de muren en de bevloeiingen die men nu nog altijd duidelijk kan waarnemen. Zij waren het die de lemen bakstenen, de tegels en de mooi gevormde dakpannen meebrachten.
In de XI eeuw werd in Játiva, meer in het binnenland, het eerste papier gemaakt.
De Arabieren waren de eerste die de farmacie van de geneeskunde scheidden.

Die sfeer van geschiedenis en oudheid voelt men bijvoorbeeld sterk aan op het kerkhof van Guadelest, vanwaar men een prachtig zicht heeft op de omringende velden in terrasbouw van de bergen van Serella en het azuurblauwe meer aan de stuwdam.
Die sfeer voelt men in elk oud dorps- en stadsgedeelte.

Enkele bezoeken die aan te raden zijn:
- Het oude stadsgedeelte van Denia met zijn oude burcht.
- De antieke kerk van Jávea.
- De grotten van Jávea
- De Plaza van Benissa met zijn Kathedraal en de oude gerestaureerde straatjes.
- De Peñon de Ifach in Calpe die men kan beklimmen tot op de top. Het is nu een natuurpark, zodat, tijdens de broedtijd van de vogels, de toegang gesloten is.
- Het kasteel van Guadelest, dat als een arendsnest torent boven de omgeving.
- De watervallen van de Algar (Fuentes del Algar) mag u zeker niet overslaan, u passeert er trouwens bijna als u naar Guadelest gaat. Afslaan in Callosa.
- Rijdt u daarna van Callosa naar Benidorm, komt u langs Polop, met zijn Arabische vestingsruïne en zijn 221 bronnetjes.
Altea met zijn smalle witte straatjes boven in het oude gedeelte, heeft nu ook een zeer mooie wandeldijk aan de zee.
- Moraira met zijn prachtige nieuwe jachthaven.
- En tenslotte Benidorm voor degene die de drukte niet schuwen.

Wil u op een dag toch eens wat verder trekken, raad ik u Alicante aan. De stad zelf heeft niet veel bezienswaardigheden, maar zij is fraai gelegen aan een baai, beschut tegen de noordenwind door zijn vestingheuvels. De Mont Benacantil was door de eeuwen heen een punt van groot strategisch belang. De ruïne die u nu kunt bezoeken (desgewenst kunt u met de kabelbaan aan de uitvalsweg naar Valencia heel comfortabel naar boven) is het nog altijd indrukwekkende overblijfsel van het Castillo de Santa Bárbara, dat uit allerlei voorgaande fortificaties is ontstaan en zo vaak werd verwoest en weer opgebouwd, dat het onmogelijk in een bepaalde stijlperiode is onder te brengen.
Hebt u nog wat tijd over zou u verder kunnen rijden tot in Elche. Elche moet één van de oudste bewoonde plaatsen in Spanje zijn geweest.
Maar het zijn niet de oudheden die de toeristen aantrekt in Elche, maar de uitgestrekte palmentuin, een unicum in Europa (evenals o.m. in Orihuela). 

Ook Valencia is de laatste jaren enorm veranderd. Hieronder vindt u een wandelroute met plannetje en goede beschrijving van de tour. 

Zoek bij onderstaande links naar meer gedetailleerde uitleg.

Benissa, filmpje over het hinterland
Benissa, filmpje van het historisch centrum
Benissa, de kust met La Fustera, de ecologische wandelweg enz.

De tuinen van L'Albarda

L' Albarda, prachtige tuinen te bezoeken in Pedreguer. Kijk op hun website voor de openingsuren.
De coördinaten: 38.808971, 0.057545
Ligt op 25 minuten van Casa Llebeig . Klik op de link hiernaast voor de route op Google maps.

Pretparken

​​

Andere toeristische links


Bekijk hier een filmpje over Senija, een dorp vlak achter Benissa gelegen.

Van de site van La Vall de Pop zijn diverse folders te downloaden, zie: http://en.valldepop.es/ver/2172/Leaflets-and-services-guides.html


Markten

Kijk ook even bij: https://costablancavoorjou.com/markten-en-rastros/


 • Maandag: Parcent, Denia, La Nucia, Callosa d‘ En Sarrià

 • Dinsdag : Altea, Callosa d‘ En Sarrià, alleen fruit en groenten, Xaló

 • Woensdag : Ondara, Orba, Polop, Benitachell, Teulada, Benidorm

 • Donderdag : Pego, Jávea

 • Vrijdag : Oliva, Denia, Moraira, L‘ Alfás del Pi, Gata de Gorgos, Finestrat

 • Zaterdag : Benissa, Calpe, Callosa d‘ En Sarrià, Pedreguer

 • Zondag : Benidorm

Rommelmarkten:

 • Dinsdag : Benissa, 7 tot 14 uur, in het parkje aan de plaza

 • Woensdag : Calpe, 8 tot 14 uur, achter de parking van de Liddl

 • Vrijdag : Denia, vanaf 8 uur ,Torrecremada-gebied

 • Zaterdag : Xaló, 8 tot 14 uur tegenover de wijncooperatie in Jalon, Benidorm, 9 tot 14.30 uur op het terrein van antiekhandel El Cisne met gezellige muziek

 • Zondag : Pego (9 tot 14 uur op het industieterrein Paseo Clot), Lliber, 9 tot 14 uur, La Nucia / Polop, 9 tot 14 uur aan de weg naar Polop,  Benidorm, 9 tot 14.30 uur op het terrein van antiekhandel El Cisne met gezellige muziek.


Sporten

Ga naar het tabblad Sporten