Pagina nog onder constructie........restaurante Oustau
Restaurante Oustau

Restaurante Oustau - Altea

​​​​​​​

Als u voor de kerk staat, boven in het oude Altea, ligt dit restaurant in de straat aan uw rechterkant. Gezellig interieur, zeer lekker eten, zeer mooie locatie en toffe (meertalige) bediening. Vraag bij de reservatie een plaats op het terras. Gemiddelde tot duurdere prijsklasse. Toch zeker eens doen!

Open: alle dagen in juli en augustus, van 19:00 tot 24:00. Andere maanden van dinsdag tot zondag, gesloten op maandag. Zeker reserveren!

Calle Mayor, 5.   Tel. +34.96.584.20.78     

https://www.oustau.com/english  Tripadvisor en Facebook

Het is wel al lang geleden dat we hier waren, dus zijn we niet meer zeker of het nog altijd even goed is.​​​​​​​

image-placeholder.png
Restaurante Paladar

Restaurante Paladar - Altea

​​​​

Wij waren hier op een zonnige zondag in mei. Aangenaam terrasje met zicht op het nieuwe keienstrand van Altea. We namen verschillende tapas, zeer lekker en origineel. Vraag aan de sympathieke kok wat hij aanbeveelt, dan zit je zeker niet verkeerd! De porties zijn groot genoeg om 1 "ración" te nemen voor 4 personen, je kan altijd bijbestellen indien je nog honger hebt. Dat is het leuke aan "tapas" eten. Echt een aanrader, hoewel de prijzen wel wat duurder zijn! Binnen hebben zij ook enkele gezellige tafels indien het slecht weer moest zijn :-)

Parkeer op de parking aan het water en wandel dan helemaal terug richting Calpe over de wandeldijk., of zoek een plaats in de buurt.

Adres: Paseo del Mediterraneo, 3 - Altea   +34 966 88 03 49 

Open maandag tot zaterdag 11:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00. Zondag van 11:00 tot 16:00. Dit zijn wel de huidige winteruren, kijk op hun Facebook ​​​​​​​voor de juiste openingsuren.

casa del maco terras
Casa Del Maco

Casa Del Maco **** - Benissa


Zeer fijn restaurant in een prachtig kader!
Niet alleen is het kader hier prachtig, de Belgische Barbara heeft een zeer goede kok, de bediening en de verzorging is prima, de prijzen zijn ook zeer redelijk voor een dergelijke keuken! Echt de moeite waard. 
Kom je van Benissa op de N332: ongeveer 6 km buiten Benissa aan de eerste grote rotonde, 2 x rechts aanhouden . Op Google maps is het reeds aangepast. Volg verder de zwarte wegwijzers.
Zeker reserveren! Gesloten op dinsdag. Een gastronomisch LUNCHMENU voor slechts € 25 op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag (behalve van 1 juli t.e.m. 31 augustus).
Hun grotere (keuze)menu voor 's middags of 's avonds betaal je 45 €.
Voor de andere openingsuren, best even kijken op hun website, tabblad "restaurant" Tel: 965.73.28.42  of gsm: 699.069.926.  www.casadelmaco.com​​​​​​​    Hun Facebook
cuina de dos Benissa
Restaurante Cuina De Dos

Restaurante Cuina De Dos - Benissa

​​​​​​​

In het pand waar daarvoor enkele jaren het restaurant Menjars i Vins was, is nu tot onze grote blijdschap een nieuw restaurant gekomen. 

Omdat de eigenaar daarvoor een goed restaurant had in Teulada, was dit restaurantje in Benissa van begin af aan een succes. Ze hebben een kleine kaart, maar vraag ook naar de suggesties, "las sugerencias". Heerlijk eten, zeer vriendelijke bediening door lieftallige dames, zoals Anna en Lourdes. Naar ik las hebben ze nu ook een degustatiemenu. Kijk op hun Facebook voor meer inlichtingen.

Wel reserveren, zeker s'middags, maar ook voor s'avonds is dat geen overbodige luxe. Voor de ligging, midden in het dorp van Benissa, kijk je best even op Tripadvisor of Facebook. Calle San Nicolás, 6 (Carrer Sant Nicolau, 6) 03720, Benissa, Spanje   +34 965 73 07 89.                   Hun openingsuren: 13:00 - 16:00, 19:30 - 0:00

Gesloten: zondagavond, ganse maandag en dinsdagavond.​​​​​​​​​​​​​​

la raspa bar benissa
La Raspa Bar

La Raspa Bar - Benissa


Op de Plaza over de parking en de kathedraal gelegen.
Bar met tapas en lekkere coctails.
Alle dagen open vanaf 9:00 doorlopend tot 23:45 Wel op zondag gesloten. We waren hier al voor een drankje met tapas, maar binnenkort gaan we zeker nog eens terug voor tapas en meer. 
Zij omschrijven hun zaak op Facebook als volgt:
Een gezellige en vertrouwde bar waar u kunt genieten van onze zelfgemaakte tapas, verse vis en zeevruchten van de dag. Zeer goede sfeer en een aantal uitgewerkte premium gin's.
Padre Andres, 5 Benissa  Bellen +34 965 73 06 13

el temple benidoleig
El Temple

Gastrotaberna El Temple - Benidoleig


In het achterland van Denia, in Benidoleig, kwam ik dit kleine restaurantje tegen dat me ook wel L&L (leuk en Lekker) leek.
We zijn hier op een mooie middag in februari naar toe geweest op een doordeweekse dag. We waren er maar met ons 2-tjes en de dochter van de eigenaars die ook kwam lunchen, dus rust verzekerd.
Hier hebben ze ook die trendy en uiterst toffe formule van het "compartir" van tapas, het Spaanse "food sharing".
Hoewel het interieur een beetje oubollig en rommelig lijkt, is hetgeen je op het bord krijgt héél lekker. Zeker de omweg waard!
We hadden een tafeltje gekozen in de buurt van het mini keukentje, en ik kon de kok bezig zien met onze gerechtjes.
Probeer het ook eens en laat ons weten hoe jullie het vonden.​​​​​​​
​​​​​​​
image-338068-club_nautico_Calpe-c9f0f.jpg
Club Nautico Calpe

Restaurante Real Club Nautico -  Calpe


We ontdekten in februari 2015 dat dit restaurant terug zeer goed is. Nu waren we er met vrienden op een zonnige avond in oktober. Eerst hebben we enkele aperitiefjes gedronken op het prachtige terras met zicht op de jachten. Omdat het wat frisser werd zijn we daarna binnen gaan zitten voor het diner met een keuzemenu van 25 €, zonder drank. Alle 6 waren we zeer tevreden met het eten en de zeer toffe bediening! Zeebaars in zoutkorst, gefileerd aan tafel en entrecôte die zéér lekker was en perfect gebakken zoals we vroegen! Het was lang geleden dat ik nog zo'n perfect stuk vlees had gegeten. Alles vergezeld met heerlijke gebakken blokjes patat en een beetje gegrilde groenten.
Kijk op de dessertkaart ook naar de achterkant: heerlijke zelfgemaakte appelstrüdel b.v.b!!
Gelegen aan de voet van de Peñon de Ifach, met zicht op de mooie jachten en de haven.
Avda. Puerto Pesquero | 03710 Calpe-Alicante, 03710 Calpe +34 965 87 48 60
Kijk op Tripadvisor
image-338072-kanaiia_centro_calpe-c51ce.jpg
Restaurante Kanaiia Centro

Kanaiia Centro - Calpe


In het centrum van Calpe vonden we een nieuw restaurant op aanraden van vrienden.

S' middags hebben ze een menu, wat gemakkelijker is om te kiezen. S' avonds kies je dan weer van de kaart tussen allemaal zéér lekkere en origineel bereide schotels. Ben je niet zo'n grote eter neem je misschien beter enkele gerechten om te delen. Het systeem is even wennen en proeven, maar je zal hier zeker terug komen om de rest van de kaart te proberen.

Zij hebben ook zeer lekkere en betaalbare wijnen

Ondertussen hebben ze het pand ernaast erbij genomen, wat het geheel alleen maar aangenamer maakt, met een redelijk groot terras op de stoep. 

De bediening is fantastich. Doen dus!!! 

Momenteel alle dagen open. Check op Facebook of Tripadvisor hun openingstijden/dagen, want die kunnen al eens afwijken naargelang het seizoen. Reserveer zeker!  Adres: C/ Blasco Ibañez 24 - Calpe  -  Tel. 96 693 36 12

​​​​​​​

image-338084-9279-els_tomassets-c20ad.jpg
Restaurante Els Tomassets

Els Tomassets - Denia


In Els Tomassets eet je vooral een zeer origineel tapasmenu, met grote keuze uit vooral vis en zeevruchten, die een specialiteit zijn in Denia. Zeer plaatselijke keuken, zeer origineel en zeer lekker allemaal!

Gelegen in een autovrije straat midden in het centrum. We waren hier al enkele keren in de winter, ook eens met vrienden in juni, maar het is wel al enkele jaren geleden.
Ondertussen hebben zij hun zaak vergroot en totaal vernieuwd.
Calle Loreto, 35, in het oude gedeelte van Denia. Kijk op Facebook voor de ligging en meer.
Calle Loreto, 35, Denia                                       
Tel: +34 966 43 25 60

nog efkes wachten......image-9245-Sabor.jpg
Restaurante Sabor

Restaurante Sabor - Altea

​​​​​​​
​​​​​Recht over de jachthaven van Altea vindt u dit Belgisch restaurant waar u zeker eens naartoe moet gaan. Het is er altijd volzet, dus reserveren noodzakelijk.

U kan hier 's middags een zeer lekker dagmenu eten voor 18 €. Dit menu wordt elke week op dinsdag vernieuwd. Ook de kaart ziet er steeds veelbelovend uit. Je kan ze op voorhand reeds raadplegen op: http://www.restaurantesabor.com/indexNL.html           In de keuken en de zaal werkt een jonge en vriendelijke ploeg, die er alles zullen aan doen om u tevreden te stellen.  Zij sluiten op maandag en ganse maand augustus, ook enkele weken in januari.  In juli enkel open vanaf 18:00 tot 23:00. Kijk op hun website onder "contact" voor de openingsdagen.  Avenida del Puerto 22 - Altea                 tel: 96 584 32 74

image-placeholder.png
Xef Pirata

Restaurante Xef Pirata - Altea​​​​​​​

​​​​​​​
Op aanraden van onze dochter zijn we hier op een zondagmiddag komen eten met vrienden, na reservatie, wat zeker nodig is. De bar, ook restaurant, is heel klein, maar toch passen er, alleen boven al, zeker 30 gasten in. Je zit dicht bij elkaar, en het is daardoor ook een beetje Spaans luidruchtig. Maar het eten en de bediening is zo top, dat je er zeker eens naartoe moet gaan. Wij hadden het tapamenu voor 27 € met 9 kleine gangen, van het begin tot het dessert zeer lekker en origineel.
Ook een zeer toffe en jonge bediening! Met een lekker wijntje kan je dag niet meer stuk!
Op Facebook beschrijven ze hun bar: Gastrobar restaurant gecamoufleerd in de oude stad van Altea. Typische, originele en handtekening tapas, hamburgers en coctails....

Kijk ook op Tripadvisor. Adres: Calle Angel 22, 03590     

Tel. voor reservatie: +34 966 88 58 55 , maar u kan ook online reserveren op hun Tripadvisor pagina, zeer handig. Openingsuren: Alle dagen van 18:30-23:30.​​​​​​​ Wel altijd kijken op hun Facebook, het durft al eens veranderen naargelang het seizoen.

Bar Palleter
Bar Palleter

Bar Palleter - Benissa


Op de hoek van de "Plaza" in Benissa is deze bar sinds zomer 2018 overgenomen door de vorige eigenaars van "La Fonda". Wij zijn er toevallig iets gaan eten met zijn vieren, en het was allemaal héél lekker.   

Het is een bar, maar het eten is de stijl "compartir tapas" die nu erg in de mode is. Het is er meestal druk (ook veel lawaai), maar zeker het proberen waard.

 Kijk op hun Facebook voor openingsuren en evenementen! Vandaag staat er b.v.b. een uitzending van een belangrijke voetbalmatch op het menu, rustig zal het er dus niet zijn :-))

Normaal zijn ze alle dagen open, maar gesloten op woensdag.                                                                  Calle Nou, 1 Benissa Tel. 966 39 45 02                                

giro benissa
Restaurante Giró

Restaurante Giró - Benissa


Op de grote baan die door Benissa loopt, achter de hoek van het parkje La Glorieta, is al enkele jaren een restaurant open waar goede commentaren over kwamen. Maar om de één of ander reden waren we er nog niet geweest, misschien omdat het geen terras heeft. Het is daarom vooral leuk om er ’s avonds te gaan of in de winter uiteraard ook ’s middags.

Hun menu met verschillende kleine gerechten “para compartir” , daarna een hoofdgerecht naar keuze en een dessert, is héél lekker en schappelijk van prijs en hun heerlijke plaatselijke wijnen ook! Ga er wel heen met een grote honger!

’s Middags kan je er een dagmenu krijgen aan 12 € die ook lekker is als ik de commentaren op Tripadvisor lees. Kijk ook op hun Facebook voor de openingsdagen/uren. Dinsdag gesloten.

Heel vriendelijk personeel, zeker voor herhaling vatbaar. Avenida Pais Valencia 100, 03720, Benissa +34 965 73 00 48​​​​​​​

mandala beach bar benissa
Mandala Beach Bar

Mandala Beach Bar - Benissa


Aan het strandje van La Fustera, in de gelijknamige baai vonden we dit nieuwe restaurant/strandbar. Dit kleine strand ligt nog op het grondgebied Benissa, maar niet ver meer af van Calpe, op de baan langs de kust. De wandelweg van Calpe naar Moraira komt hier voorbij. Prachtig gelegen en voor de wandelaars, zeker doen. Zij hebben coctails, tapas en enkele kleine gerechten. 

Echt vriendelijk zijn ze hier niet! Zeker als het open terras vol zit. Wil je daar een tafel reserveren, zal je dat toch wat op voorhand moeten doen. ​​​​​​​Alle dagen open van 11u tot 18:30 u. In de zomer zijn ze open tot 22:30, kijk op hun Facebook. Tel: +34 965 74 78 47

Restaurante Puerto Blanco Calp
Restaurante Puerto Blanco

Restaurante Puerto Blanco - Calpe


Dit is één van de betere restaurants in Calpe, gelegen naast de kleine haven bij La Canuta. Neem richting Calpe Sur als je van Benissa komt is dat de 2de ingang voor Calpe en aan het eerste rondpunt gaat u naar rechts, dan terug de eerste rechts, dan de eerste links en volg de weg naar beneden voor 1 km tot de scherpe bocht bij de haven. Eigenlijk altijd de wegwijzers volgen naar het haventje “Puerto Blanco”.Het is wel even zoeken, maar de moeite waard.
Duurdere prijsklasse. Maandag gesloten.
Zeker reserveren! Tel. 96.583.09.77 en   639.686.439 
​​​​​​​Het is wel al enkele jaren geleden dat we hier waren.   
​Adres: Urb La Canuta Baja, 35b  Calpe       
 Hun website: http://puertoblanco.eu/main/nl/startpagina/
Van dezelfde eigenaars als Restaurante Kanaia in het centrum van Calpe.
​​​​​​​
image-placeholder.png
Casa Mola Mola

Casa Mola Mola - Calpe


Een aanrader van onze dochter. We zijn er ondertussen ook zelf geweest, maar dat is al weer enkele jaren geleden. Het was heel lekker, maar misschien toch wat duur in vergelijking met andere gelijkaardige restaurants.
Kijk eens op Facebook en Tripadvisor.
Ik zie dat ze nu ook een Tapa menu hebben om samen te delen! We gaan er zeker binnenkort nog eens naartoe, en onze verwachtingen zijn hoog.
Op Facebook kan je perfect volgen waarmee ze bezig zijn. Ook hun menu's vind je daar, toch wel handig om eens te kijken wat ze zoal serveren.
Aziatisch getinte keuken.

Ondertussen zijn de meningen wel verdeeld, dus als je er gaat eten, mag je me zeker mailen met je bevindingen!

In de oude stad, Calle Paternina, 6 Calpe -
Tel: +34/ 628 05 71 38 Open vanaf 19:00u. Zondag gesloten. Juli en augustus alle dagen open.

image-338076-Castell_d_Ines_collage-6512b.jpg
Castell d' Inés

Castell d'Inés  - Castell de Castells


Ondanks dat we zeer kritisch zijn geworden wat betreft restaurants, is dit veruit het beste restaurantje in deze streek!! Zeker een Michelinster waard, alhoewel ik denk dat ze die niet ambiëren, want zij komen uit het drukke Valencia om hier rustiger te werken, zonder stress...

Enkel op reservatie. Je kan gemakkelijk een messenger bericht zetten op hun Facebook in het Spaans of Engels.

Hun vaste menu (geen keuzemenu) van +- 25 €, heeft 5 à 6 gangen, "para compartir", om te delen. Vanwege de vaste menu kan je dus niet kiezen, maar alles is zó lekker dat het ook niet nodig is. Bij de reservatie vragen ze of iemand van het gezelschap één of andere voedselallergie heeft, dan houden ze daar rekening mee. Kortweg: super, super, super!

Wij gaan steeds 's middags, het is een mooi ritje. Parkeren in het kleine dorpje: zet de dames af voor de deur en zoek dan een plekje :-) , maar met een beetje geluk heb je tijdens de week wel een plaatsje op het pleintje voor de kerk, naast het restaurant.​​​​​​​                                     Facebook en TripAdvisor                                           Adres: Calle Mayor 6 - 03793 Castell de Castells         Tel:+34 670 05 98 11 en +34 965 51 82 94      

image-338085-la_seu_denia-45c48.jpg
Rastaurante La Seu

Restaurant La Seu - Denia

​​​​​​​

In dezelfde straat, de Calle Loreto, 59. Moderne en open inrichting, met open keuken. Ook zeer lekker en zeker aan te bevelen!  

We hopen hier nog dikwijls terug te kunnen komen. Oh ja, ik vergeet ook nog te melden dat de bediening buitengewoon vriendelijk en efficiënt is, echt top!

Bezoek zeker ook hun website: laseu.es

Reserveer op:  966 424 478  Gesloten op zondag avond en de maandag.                                                               Nog andere restaurants van dezelfde groep in Denia: https://elsmagazinos.com/   Deze websites zijn enkel in het Spaans.